12 volt aansluiting“onze” Dacia heeft standaard 1 aansluitpunt voor 12 Volt apparatuur, namelijk in de middenconsole. In de praktijk blijkt echter dat veel Dacia-rijders het wenselijk achten om meer aansluitpunten te hebben. Denk bijvoorbeeld aan aansluitingen voor een navigatiesysteem, DVD-schermen en/of spelers enz.

Sommige dealers willen wel helpen (tegen betaling natuurlijk) om deze aan te brengen. Daarnaast kun je het natuurlijk zelf doen als je jezelf met elektra vertrouwd.

Zelf heb ik extra 12V aansluitingen aangebracht in het dashboard en in de laadruimte. De 12V aansluiting op het dashboard heb ik aan de linkerzijde gemaakt zodat ik het navigatiesysteem in de hoek kan hangen. De aansluitingen in de laadruimte kan ik voor de koelbox of een koffiezetapparaatje gebruiken; handig voor tijdens de vakantie.

Het is verstandig om de voeding van deze extra aansluitingen apart te zekeren. Om er zeker van te zijn dat je geen lege accu aantreft is het aan te raden om de voeding te schakelen via een relais dat bekrachtigt wordt via het contactslot. De bekabeling heb ik onder de rubbers van de deur-openingen weggewerkt naar achteren.

Hieronder zie je de aansluitingen die ik gemaakt heb:

extra 12V aansluitingen in de dacia extra 12V aansluitingen in de dacia extra 12V aansluitingen in de dacia extra 12V aansluitingen in de dacia extra 12V aansluitingen in de dacia extra 12V aansluitingen in de dacia extra 12V aansluitingen in de dacia extra 12V aansluitingen in de dacia extra 12V aansluitingen in de dacia


Reacties

12 volt aansluitingen — 4 reacties

 1. Waar kan je een “gewone” inbouw 12 volt stopcontact met dopje ipv aansteker kopen?
  Liefste met een website link vermelden.
  Het is nagenoeg onvindbaar op internet
  Rondbellen is voor mij vrijwel onmogelijk daar ik volkomen doof ben.
  Alvast bedankt voor je antwoord!
  Groetjes Jan Smale. ( MCV 1.5 dCi 2007 met 84000km. )
  PS Mijn broer heeft een Sandero LPG uitvoering besteld… :-) Wachttijd zal circa 5 a 6 maanden bedragen net als onze MCV toen! ;-) (was exact 6 maanden!)

 2. Hallo Jan,

  Bij de betere automaterialenzaken hebben ze die in verschillende
  uitvoeringen.

  Zelf heb ik ze bij de AST vandaan die hier vlakbij zit. Dat is ook zo’n dergelijjke zaak. En dat is dan de versie zoals afgebeeld op de foto’s bij het stukje.

 3. Hallo Richard,

  Die extra aansluitingen van 12v zijn erg handig.
  Ik ben niet zo handig zoals jij om zelf ze plaatsen.
  Zou jij het voor mij willen doen, uiteraard tegen een vergoeding.
  Mocht je het willen doen wat vraag je er voor.

  Ook een trootse eigenaar van een Dacia Logan mcv 7p. 16,16 v 105 pk.
  Ik krijg hem pas over twee maanden.

  mvg,Enes

Geef een reactie