dashboard uit 1 stukZo, de schakelaars hebben we allemaal een plaatsje gegeven. En dan volgt nu nog de radio zelf. Het frontpaneel van de Dacia heeft standaard alleen ruimte voor een 1 DIN (enkel-din) radio. Om ruimte te maken voor een 2 DIN moesten de schakelaars verplaatst worden. Nu kan het leuke deel beginnen.

Na het verwijderen van het frontpaneel dat met 6 veerklemmetjes vastzit komt de eigenlijke middenconsole in zicht. Het dashboard van Dacia bestaat uit één stuk zoals te zien hiernaast op de afbeelding.

De originele blaupunkt radio had ik al eens vervangen door de JVC-radio die ik nu kan verwijderen. Als de radio weg is, is goed de schacht te zien voor de originele 1 DIN montage. En daar moet ik nou juist vanaf! En dat betekent gewoonweg de handzaag erbij om de overbodige delen weg te zagen. Ik gebruik hierbij een speciaal handvat waar je een ijzerzaagje in vast kunt klemmen zodat de andere zijde van de zaag vrij is; hiermee kun je in kleine openingen toch nog zagen.

Direct voorin de middenconsole moet ik 2 verbindingen loszagen. Dat deel zit vervolgens met 2 pompnagels vast aan een andere steun die daar weer achter zit. Deze steun zorgt ervoor dat de kanalen die de lucht vervoeren naar de middelste uitstroomopeningen op hun plek blijven. Toch moet er een stuk van deze steun worden verwijderd om voldoende diepte te krijgen.

dacia dashboard aanpassen aan 2 din formaat dacia dashboard aanpassen aan 2 din formaat dacia dashboard aanpassen aan 2 din formaat dacia dashboard aanpassen aan 2 din formaat dacia dashboard aanpassen aan 2 din formaat dacia dashboard aanpassen aan 2 din formaat dacia dashboard aanpassen aan 2 din formaat


Reacties

2 DIN autoradio – deel 4 — Geen reacties

Geef een reactie