Reacties

Xenon-verlichting — 5 reacties

 1. Hoi over deze verlichting
  Ik heb ergens gelezen dat voor Xenon verlichting speciale reflectoren vd koplampen zijn.Mede om die
  reden zijn deze goedgekeurde reflectoren herkenbaar aan een code! Reflectoren zonder die code zijn ongeschikt voor Xenon verlichting omdat dan verblinding vd tegenligger plaats vind.De politie mag je bekeuren
  als je xenon lampen hebt en niet de verplicht erbij horende goedgekeurde reflectoren.Dus moet je vlgs mij
  eerst bij de dealer vragen of die reflectoren geschikt en goedgekeurd voor deze velichting verkoopt…..
  …ik vrees van niet.
  Ik persoonlijk hoop dat de politie vaker hierop gaat controleren,als ik s,avonds naar mijn werk rij,moet ik de helft over 2baans wegen en word regelmatig flink gevaarlijk verblind,door Xenon gebruikers,is het niet als tegenligger,danwel via mn achteruitkijk spiegel.

 2. Er is inderdaad sprake van geweest dat de politie zou gaan bekeuren als er lampen in de koplampunits zouden zitten die niet bij de codering op de units pasten. Als ik me niet vergis is dit alweer van de baan en wordt hier niet op gecontroleerd.

  Er wordt nu gecontroleerd of de verlichting verblindt of niet, ongeacht of je nu halogeen of xenon verlichting voert en of dit past bij de koplampunits of niet. Zolang je geen andere weggebruikers verblindt is er niets aan de hand.

  Blijft daarnaast natuurlijk feit dat als je auto van na 1 januari 2007 is, je bij Xenon-verlichting ook sproeiers op de koplampen en automatische hoogteverstelling dient te hebben. Zoniet, dan levert dit bij APK afkeur op.

 3. Dat lichtbeeld is zeker belangrijk! Zoals je hierboven ook kunt lezen bleek dat bij mijn MCV geen goed lichtbeeld te zijn; vanwege de V-vorm zou ik de tegenligger gaan verblinden. Andere sets heb ik nooit geprobeerd; Xenon heb ik maar gelaten voor wat het is…..

 4. Bedankt Richard, er rijden al genoeg auto’s rond met (na-montage) Xenon welke je de ogen “uitsteken”. Zelf vond ik de verlichting van de MCV uitstekend na montage van Philips lampen met verhoogde opbrengst (origineel was trouwens ook niets mis mee).
  De Duster is een ander verhaal, door de dubbele unit heeft iedere lamp (dim- en grootlicht) een voor zijn doel gemaakte reflector. Het dimlicht is werkelijk uitstekend. Bij grootlicht komt dit er nog eens bij (dimlicht gaat niet uit): Super.
  Heb geen behoefte om lampen te wisselen maar als er een kapot gaat komen er weer die Philipsjes in :lol: .

Geef een reactie