Reacties

Halogeenlamp met xenon-gas — 1 reactie

 1. Over die extreme warmte-ontwikkeling had ik op een ander forum ook al eens wat gelezen. Het is zelfs voorgekomen dat de fittingen uit de reflector smolten.
  Voor wat betreft de krakkemikkige constructie van de lampjes: doorgaans is de hoeveelheid chinese tekens op de verpakking een goede indicatie. De naam ‘Olympia’ klinkt lekker degelijk en vertrouwd (van de typmachines van vroeger!) maar waarschijnlijk hangt er in elk land een ander naamkaartje aan. Hecht hier dus niet te veel waarde aan.
  Ik begrijp de hunker die sommigen hebben naar een Xenon-look, zelf heb ik een tijd met Philips Blue Vision lampen in de MCV gereden – ook omdat ze gratis waren – totdat het erg donker werd aan de rechterkant. Omdat je links en rechts dezelfde kleur moet hebben ben je min of meer verplicht weer een set van diezelfde lampen aan te schaffen.
  Uiteindelijk ben je meer geld kwijt voor een lamp met een kortere levensduur. Niet helemaal des Dacia’s eigenlijk…
  Ook niet helemaal des Dacia’s: de aller aller aller goedkoopste lampen die je kunt vinden. Vaak niet anti-UV (wel noodzakelijk voor de kunststof koplampglazen van Dacia), slecht lichtbeeld en erg korte levensduur.
  Lang verhaal, ik heb er nu alweer geruime tijd een setje Osram lampen in – prima lichtbeeld, goede lichtopbrengst, hoge levensduur en voor een schappelijke prijs. Past prima bij onze daas.

Geef een reactie