Reacties

pollenfilter vervangen — 4 reacties

 1. Hele goede tip Richard! Ik ga meteen, als ik weer bij de dealer kom zo’n filter bestellen. Want als ik het goed begrijp komt al die viesigheid dus het interieur in als je dat filter niet plaatst, en adem je dat misschien ook wel een klein beetje in?

  Het enige wat ik me afvraag is waar ik dat nou precies moet plaatsen. Het lijkt erop (aan de foto’s te zien) dat het ergens onder het dashboardkastje moet zitten, maar ik heb de juiste plek nog niet gevonden……

  Nog een ander vraagje: Als ik de ventilatie aan heb staan, dan hoor ik een tikkend geluid in het interieur, dat komt van de ventilatie. Ik heb de ventilatie al eens op de hoogste stand gezet, meerdere keren zelfs, om een eventueel blaadje eruit te blazen, maar het wil maar niet weg. Heeft iemand misschien een idee waar ik moet zoeken om datgene wat dwars zit weg te halen? Dat tikkende geluid is echt zwaar irritant!!!

 2. Inderdaad, die viezigheid blaas je normaal gesproken via de uitstroomopening het interieur in! Let wel, dit is het resultaat van ruim 28 maanden dus het lijkt erger dan het is…

  De plaats waar het filter ingebouwd wordt zit links van het dashboardkastje, dus achter de middenconsole. Als je lenig bent kun je er redelijk goed bijkomen.

  Ik zal één dezer dagen het artikel weer maken; het is in 2009 niet weer overgenomen vanaf de oude site. In het artikel staan ook een paar foto’s.

  Zodra het geplaatst is zal ik de link er naar toe hier plaatsen..

  Wat het tikkende geluid betreft: Gaat het sneller tikken als je de ventilator sneller laat draaien?
  In principe kun je nergens verder bijkomen; een blaadje zal uit zichzelf vrij moeten komen.
  (heel misschien kom je het tegen als je de opening aanbrengt voor het filter.
  Nick, van welk bouwjaar is je Dacia? wellicht heb je een dergelijk filter al ingebouwd zitten?

 3. Je kunt blaadjes in de ventilatiebuizen voorkomen door een nylon kous over het rooster onder de motorkap te plaatsen. :D
  Deze truc (zoals vele trucs) komt uit de koker van de Dacia-sites. Er is vast ergens nog een instructiepagina te vinden.

Geef een reactie