Dacia Duster

Persbericht: Nieuwe prijzen Sandero en Stepway

01-11-2012
RichardMCV
Dacia Sandero
0

Prijzen Sandero Vandaag was het zover: De prijzen van de nieuwe Sandero en de Sandero Stepway zijn bekend gemaakt:

Prijzen

Geheel volgens de traditie van het merk zet Dacia de nieuwe Sandero (voor prijzen vanaf 10.990 euro incl. BTW en BPM) en de nieuwe Sandero Stepway (vanaf 13.990 euro) zeer concurrerend in de markt. Daarbij zijn deze modellen ook nog eens voorzien van een zeer zuinige motor en een rijke uitrusting. De Dacia Sandero staat vanaf begin december bij de Dacia-dealers, de Sandero Stepway volgt in februari volgend jaar.

Met de nieuwe Sandero en Sandero Stepway zet Dacia opnieuw een grote stap vooruit. Beide modellen hebben het vernieuwde familiegezicht, dat Dacia begin dit jaar op de Lodgy introduceerde.

Zuinige, krachtige benzinemotor met 20% bijtelling

Dacia levert zowel de Sandero als de Sandero Stepway met de nieuwe TCe 90 benzinemotor, die ook wordt gebruikt in de nieuwe Renault Clio. Dankzij deze efficiënte motor is de CO2-uitstoot flink verlaagd: de Sandero laat een uitstoot noteren van 120 g/km en 15 gram minder dan de Sandero met de 1.2 16V 75-benzinemotor. Hiermee valt de Sandero in de 20% bijtellingcategorie voor zakelijke rijders. Ook van de nieuwe Sandero Stepway is de CO2-uitstoot verlaagd ten opzichte van zijn voorganger de Sandero Stepway 1.6 16V 110: van 154 naar 125 g/km, een reductie van 29 gram!

De TCe 90-motor verbruikt in de Dacia Sandero slechts 5,2 l/100 km, in de Sandero Stepway 5,4 l/100 km; een verbruik van bijna 1 op 20 dus! Daarbij presteren de twee modellen ruim voldoende. Zowel de Sandero als de Sandero Stepway accelereert in 11,1 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur en de topsnelheid is respectievelijk 175 en 168 km/uur.

Rijke standaarduitrusting

De Dacia Sandero en Sandero Stepway zijn in Nederland leverbaar in twee uitvoeringen: de Ambiance en de Lauréate.De Sandero Ambiance (10.990 euro) is voorzien van onder meer ABS, ESC, dagrijverlichting, front- en zijairbags en centrale portiervergrendeling. Het interieur is volledig vernieuwd, met nieuwe bekleding en een tweekleurig dashboard. De Sandero Stepway Ambiance (13.990 euro) is bovenop de standaarduitrusting van de Sandero Ambiance nog voorzien van elementen die hem de kenmerkende SUV-look geven: dakrails, voor- en achterskids, 16-inch designwielen, mistlampen in de voorbumper en interieurbekleding met Stepway-logo.

Extra comfort en luxe

De Sandero Lauréate (11.990 euro) biedt extra comfort met onder meer elektrisch bedienbare buitenspiegels, een boordcomputer, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en stuurwiel, en spiegels en portiergrepen in carrosseriekleur. Het interieur van de Lauréate is stijlvol antracietgrijs met een nieuwe bekleding. De uitrusting van de Sandero Stepway Lauréate (14.990 euro) bevat hierbij nog extra's als cruise control, parkeersensoren achter, airconditioning, een met leder bekleed stuurwiel en het MEDIA NAV-multimediasysteem. Hiermee onderscheidt de Sandero Stepway Lauréate zich duidelijk van de Sandero Lauréate.

(klik op onderstaande afbeeldingen om de groter weer te geven).


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.