Niet aangemeld
Sommige features zijn niet beschikbaar
home
Homepagina
restore
Archief
directions_car
Modellen
burst_mode
Wallpapers
file_download
Downloads
mail
Contact
access_time
Historie
palette
Lakkleuren
location_city
Fabrieken
playlist_add_check
Dealer-lijst
photo_filter
Ingestuurde foto's
person
Inloggen
help
Help
assignment
Voorwaarden
lock
Privacy
Daciamodellen
Dacia Picknick 2017 in Fort Fun Abenteuerland

Fort Fun

Afgelopen Zondag was het weer raak: de Dacia Picknick Duitsland werd gehouden, ditmaal op attractiepark Fort Fun, gelegen in het Sauerland. Dacia Duitsland bood iedere Daciarijder een gratis parkeerkaart (3 euro) en gratis toegang (vanaf 22,50 euro) aan tot het park.

In principe gold dit aanbod alleen voor Duitse Dacia-rijders, maar ik heb het voor elkaar gekregen om ook van het aanbod gebruik te kunnen maken.

Bezoek

Ik ben al eerder op pad geweest naar bijvoorbeeld Alesheim voor een driedaagse meeting, twee keer naar de autosalon in Genève en een keer naar Parijs voor de Autosalon. Aangezien het attractiepark dit keer op een mooie reisafstand lag heb ik er maar een gezinsuitje van gemaakt. Zaterdagochtend op tijd vertrokken naar het Sauerland, ongeveer 220 km enkele reis.

We waren te vroeg voor het hotel dat we geboekt hadden dus zijn we maar eerst de omgeving gaan verkennen. Vervolgens terug naar het hotel om in te boeken. Het hotel was voorzien van een zwembad dus het duurde niet lang voordat we kopje onder gingen. Naderhand heerlijk op ons gemak dineren in het hotel om later nog van de ondergaande zon te genieten. S’ochtends wakker geworden na een goede nachtrust (goede bedden!) en genieten van een heerlijk ontbijt. Een mooie manier om de dag te beginnen.

Aankomst

Aangezien de voorgaande Dacia dagen in Duitsland druk bezocht werden wilde ik op tijd vertrekken. Het hotel lag op 15 minuten rijden van Fort Fun. We arriveerden om 9:30 uur. Bij aankomst stond er al een hele rij geparkeerde Dacia’s. Na het afgeven van de gratis parkeerkaart konden we het terrein oprijden en aansluiten in de rij op aanwijzing van de parkeerwacht. (overigens: mijn Lodgy was de enige aanwezige Dacia met Nederlands kenteken!)

Er stond al een hele rij wachtenden voor de kassa van het park. Normaal gaat het park om 10:00 open maar omdat er zo’n grote rij ontstond werd er eerder opengegaan. De binnenstromende rij werd vervolgens opgedeeld in twee rijen. De ene rij had de kaarten via aanmelding op internet kunnen printen; de andere rij had de kaarten ontvangen via de dealer. Iedereen kreeg een blauwe Dacia-pet en en een tegoedbon voor eten/drinken op het park.

Ondertussen stroomden de weides tegenover het park vol met Dacia’s en de mensenmassa bleef maar binnenstromen. langzaam kwamen er ook gewone betalende gasten binnen en mengden zich met de Dacia-rijders.

Dacia Duitsland

Dacia Duitsland had van alles georganiseerd voor de bezoekers. Een optreden van de Boptown Cats bijvoorbeeld. Maar ook een SUV parcour dat men met de eigen auto mocht rijden. Tafalvoetbalwedstrijden, rijden op een mechanische stier, Een Tombola waarbij men een prijs tot 1000, euro aan tegoedbonnen kon winnen en diverse andere zaken. Voor wie dat wou was er een Airbrush-Tattoo-shop om het Dacia Logo te laten zetten en diverse andere spellen.

Fort Fun was overal versierd met Daciavlaggen. Bij diverse attracties was zelfs de originele tekst weggehaald en vervangen door het Dacia-logo!. Men had kosten noch moeite gespaard om het de bezoekers naar hun zin te maken.

Uitstalling

Bij een dergelijke meeting hoort tegenwoordig ook een commercieel aspect. De stand met de verschillende modellen van Dacia werd drukbezocht. Wat ik wel jammer vond: er was ook een stand voor toebehoren. Deze bleek echter alleen maar folders/brochures te hebben!. Eigenlijk had je hier diverse voorbeelden willen zien van de mogelijkheden die er zijn om je Dacia een persoonlijk tintje te geven.

Was het de moeite waard?

Dit is natuurlijk een vraag die voor een ieder anders te beantwoorden is. Als je mij zou vragen om er volgend jaar weer heen te gaan dan denk ik dat het antwoord nee is. De vele dacia-rijders mengden zich natuurlijk onder de gewone bezoekers waardoor er maar weinig contact ontstond. Iedereen liep verdeeld over het park gebruik te maken van de diverse attracties. Het Dacia-gevoel was dus voor mij niet echt aanwezig.

Het enige wat een beetje opviel was de stand van www.dustercommunity.de. Op deze stand was ook de firma LZParts aanwezig; een grote leverancier van voornamelijk Duster accessoires. Hier heb ik gesproken met diegene die ook alle youtube filmpjes maakt voor deze firma. Helaas waren beide best wel verstopt op het park.

Vertrek

We zijn niet tot het einde gebleven. Bij ons vertrek zijn we de parkeerplaats opgegaan en gekeken of we nog wat aangepaste Dacia’s konden vinden. Wat bleek: van die enorme aantallen Dacia’s zijn het de Duster-rijders die de meeste wijzigingen aan hun “vehicle” aanbrengen.

Compilatie

Hieronder vind je een aantal foto’s die ik gemaakt heb tijdens dit evenement:

En voor de nieuwsgierigen onder ons: tijden het bezoek aan de parkeerplaats heb ik op de herkomst gelet van de aanwezigen. In Duitsland is dit immers aan het kenteken te zien.

Hier een greep van afkortingen op de kentekens: WA, ESW, DIN, HEF, AC, GZ, WW, BOR, HH, TR, NKP, DI, H, OF,WI, VIE, MK, BI, ME, EIC, SG, MYK, NE, STD, GI, NMS, CAS, KS, FB, LIP, MS, EN, PB, F, PF, W, RE, SO, DO, MH, SU, DH, OE, K, FZ, DU, BO, MZ, E, LB, SI, ZIG, MTK, HSK, HER, B, WAK, HA, UN, HR, LM, GM, BE, USI, GG, CE, OHV, HB, COE, DA, OB, SDH, ROW, GLA, OHA, FD, BT, MO, SU, BM, HX, AB, MKK, KO, AP, WAF, NOM…….

Wie de moeite neemt om de herkomst van de afkortingen te achterhalen zal zien dat ze uit heel Duitsland naar Fort Fun zijn toegekomen...

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren
arrow_upward