0706_2_daciameeting_doorn

Dacia is opnieuw te koop in Nederland. Na jaren afwezig te zijn geweest kan het merk weer gekocht worden; ditmaal via de verkoopkanalen van de Renault-organisatie. De introductie van de MCV vond plaats op 23 februari 2007.

Renault verwachtte een aantal van 1500 MCV’s te verkopen in 2007. Echter al binnen een paar weken werd de auto uitverkocht!! en dat voor een Roemeense auto…

ingang-daciadagEr waren zelfs mensen die de auto feitelijk kochten uit de folder; hij was nog niet aanwezig in Nederland, laat staan dat er een exemplaar beschikbaar was voor proefritten. Hierdoor liep de wachttijd op tot (voor sommigen) ruim een jaar. Voor een exclusieve auto zou je zo iets verwachten maar niet voor een auto van grofweg 15 mille.

Door deze wachttijden onstond er een soort saamhorigheid tussen de kopers en aspirantkopers.

Het plan onstond om een meeting te organiseren voor de eerste eigenaren van een Dacia. Deze werd gehouden op 3 juni 2007 in Het Doornse Gat bij Utrecht. Er verschenen 9 MCV’s en veel geinterresseerde mensen die de auto wel eens “in het wild” wilden zien.

Omdat de levering van de dacia’s inmiddels op gang begon te komen. werd er een tweede meeting georganiseerd op 14 oktober 2007; ook weer in Het Doornse Gat. Een voorzichtige schatting kwam uit op 20 tot 45 Dacia’s.  Die dag bleken er echter 50 MCV’s en 2 sedans zin te hebben om te komen. Zelfs een bezoeker uit Belgie was aanwezig.

Hiermee kan deze tweede meeting al een behoorlijk succes genoemd worden voor de merk dat zo kort weer aanwezig is op de Nederlandse markt. Ook van Dacia nederland waren er 2 mensen aanwezig om te kijken wat die nederlanders toch bezielt met hun dacia’s.

Bij deze tweede meeting waren alle kleuren vertegenwoordigd, echter ik was de enige die een dacia in de kleur “Beige Toundra” had gekocht.

De derde meeting werd gehouden  op 25 mei 2008, wederom in Het Doornse gat bij Utrecht. Dit recreatieterrein had zich inmiddels bewezen; het was mogelijk om daar een gezellige bijeenkomst te houden. Deze 3e meeting versloeg alle record’s; er werden maar liefst 550 Dacia;s geteld waarvan het overgrote deel een MCV betrof. Een klein deel was een sedan.

Tijdens deze derde meeting deed Dacia nederland ook nog een duit in het zakje: de geheel nieuwe Sandero werd tentoongesteld. 5 auto’s waren op een trailer naar de meeting gebracht om deze aan het nederlandse publiek te tonen.

De Dacia meeting begint ondertussen traditie te worden. Op 7 juni 2009 vond de volgende meeting plaats. Ditmaal echter niet in Het Doornse Gat bij Utrecht maar in Biddinghuizen bij Flevo on Ice. Hier werd dan ook meteen maar een poging gedaan om een record neer te zetten met de langste rij Dacia’s. Ook was hier een primeur te bewonderen: De onthulling van de Sandero stepway!

Ook in 2010 werd geheel volgens de jonge traditie weer een meeting georganiseerd. Op 6 juni mochten we met z’n allen weer aantreden.Gelukkig  wel zoals eerder weer in Het Doornse Gat bij Utrecht. Dit terrein is zeer geschikt voor groete groepen;daarnaast is het veel gezelliger dan het inmense terrein van Flevo on Ice.

in 2011 is er geen uitzondering gemaakt: 22 mei 2011 was door Dacia NL gepland als Daciadag. Via de website van Dacia NL kon men zich aanmelden; dit gebeurde zo veelvuldig dat men de inschrijving voortijdig moest staken. Ditmaal was er gebak voor iedereen vanwege het vijfjarig bestaan van Dacia in Nederland.

 


Reacties

Dacia – Meeting’s — Geen reacties

Geef een reactie