puzzeltocht daciasten 2011Vandaag was het zover: tijdens deze zon-overgoten dag in april was er gelegenheid om deel te nemen aan de Daciasten Puzzeltocht 2011 in Arnhem.
De tocht kon worden begonnen vanaf 11 uur. Echter vanaf 10 uur kon men al terecht op de vertreklocatie bij Daciadealer Bochane aan de Hazenkamp 15 in Arnhem en velen hadden daar dan ook al gehoor aan gegeven. Er was voldoende gelegenheid tot het nuttigen van een drankje voor de start. Een ieder die het routeformulier in ontvangst had genomen kreeg ook nog een zakje met wat eten en drinken mee, kortom, dit was weer als vanouds goed verzorgd.

De opzet is eenvoudig: aan de hand van een formulier moest er een route gereden worden. Tijdens deze route moest er informatie verzameld worden om de diverse opdrachten te vervullen. Daarvoor was het regelmatig nodig om uit te stappen om her en der informatieborden te lezen. De gehele route besloeg ongeveer zo’n 70 kilometer; zelf heb ik er ruim 80 km gereden aangezien ik wel eens de verkeerde afslag nam.

In totaal hebben zo’n 25 auto’s (zowel Dusters, MCV’s alsook Sandero’s) meegedaan aan de tocht; deze zwierven dus een deel van de dag door Arnhem en omstreken. Deze tocht voerde ons langs een hele mooie route.

stuw van DrielDe tocht bracht ons bijvoorbeeld in de buurt van de stuw van Driel. De stuw van Driel zorgt voor de verdeling van het water over de Neder-Rijn en IJssel zodat bij lage afvoer er voldoende water door de IJssel naar het IJsselmeer gaat. Naast de Stuw is een vispassage ( vistrap ) bestaande uit een geul die om de stuw heen loopt van bekkens van 10 m1 breed en 10 m1 lang. Het hoogte verschil tussen de bekkens is 16 cm. Zo kunnen vissen zoals de zalm de zo’n 3 ½ meter hoger gelegen opening aan de andere kant van de stuw bereiken.

Dit was dermate inspirerend dat ik in de zomer in ieder geval een deel van de tocht op de fiets ga doen.

natuurlijk wilde ik niet met een vuile auto verschijnen aan de start. En hoewel ik de auto eigenlijk altijd wel schoon en opgeruimd heb, heb ik deze voor de tijd nog eens extra gewassen, in de was gezet. Maarja, als de route over een deel zandpad en grindpad (misschien een hint van de organisatie om de auto in te ruilen voor een Duster? :D ) voert terwijl het al een tijdje droog is dan kun je wel voorstellen hoe de auto er na de tocht eruit ziet. Dat wordt dus morgen weer wassen.

bochane-arnhem-puzzeltocht-2011 (19)Uiteindelijk heeft iedereen zich weer gemeld aan de Hazenkamp 15 in Arnhem. De formulieren konden worden gecontroleerd op juiste antwoorden zodat de winnaar bepaald kon worden. Sommige deelnemers waren al zo vroeg weer terug dat ze niet hebben gewacht op de uitslag. De winnaar van de eerste prijs zal in ieder geval bericht krijgen aangezien hij niet meer aanwezig was.

De prijzen die gewonnen konden worden zijn accessoires-cheques die alleen te besteden zijn bij Bochane-Zuid alwaar de start en finish waren.

 

Hoofdprijs was 200,- euro, 2e prijs bedroeg 150,- euro, de 3e prijs was 75,- euro en de 4e t/m de 7e prijs bedroegen ieder 50,- euro.

Al met al was het weer een geslaagde dag met een goede organisatie. Een dag waarvan je zegt: “laten we dat nog eens doen”.

Bij deze bedank ik dan ook de organisatie voor het werk dat verricht is om deze dag mogelijk te maken.

Hieronder vind je een aantal foto’s die ik gemaakt heb tijdens deze prachtige zonnige dag.

puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem puzzelrit 2011 vanuit bochane arnhem


Reacties

2011, arnhem, puzzelrit — Geen reacties

Geef een reactie