de opkikkerVandaag was het zover: De Opkikker-rit! Op het muziekontmoetingscentrum “De Muzenhof” in Ermelo vond een Dacia bijeenkomst plaats die werd gehouden ter ere van het goede doel. Dit Goede doel is de Stichting Opkikker. Deze Stichting verzorgt Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind en is een organisatie opgezet door en werkzaam met vrijwilligers. Voor het realiseren van deze Opkikkerdagen is geld en hulp nodig. De Stichting is hierbij afhankelijk van diensten, donaties of sponsoring.

De zoon van één van de leden van de Dacia Club Nederland is zelf chronisch ziek en kwam met de vraag of de Dacia Club misschien iets kon betekenen voor de stichting. Deze vraag is verder uitgewerkt en heeft geresulteerd in een gezellig samenzijn van Dacia-rijders. Iedere deelnemer heeft een minimum bedrag van 15 euro betaald, meer mocht natuurlijk. Op deze wijze kon er toch een leuk bedrag aan de stichting overhandigd worden maar daarover later in dit artikel meer.

De Dacia Club heeft net als eerdere keren een puzzelrit, nu Opkikker-rit, uitgezet, ditmaal in de omgeving van Ermelo. Na ontvangst van de deelnemers onder het genot van koffie, thee, of frisdrank werd er na een korte uitleg gestart. Pas op het moment van het vertrek werd de puzzelrit overhandigd.

Aan de hand van diverse afbeeldingen van borden en tekens moest men een route afleggen. Tijdens deze route moesten er vragen worden opgelost. Aan het eind werden dan de oplossingen bekeken om een puntentotaal er aan toe te kunnen kennen.

De route voerde ons vanaf de Leuvumsestraat in Ermelo door ondermeer: Elspeet, Vierhouten, Apeldoorn, Hoog Soeren, Kootwijk, Stroe, Garderen en Speuld terug naar de startlocatie.

spandoek sponsoren

spandoek sponsoren

Uiteraard zijn voor een actie als dit ook sponsoren nodig; de volgende bedrijven hebben zich achter dit initiatief geschaard:

(op willekeurige volgorde):

 • Dacia Nederland
 • Arend Auto
 • Daciawebshop.nl
 • Munsterhuis
 • Bochane
 • Autohaag Zeeuw
 • Auto Indumij
 • Herwers Dacia
 • Hans Jongerius Groep
 • Auto Heurkens

De deelnemers waren allemaal redelijk op tijd terug zodat het programma netjes afgewekrt kon worden. Bij terugkomst werden de puzzels ingenomen, goede antwoorden opgeteld. Aan de hand van het puntentotaal werd de winnar bekand gemaakt.

De volgende mensen hebben een plaatsje bemachtigd in de top 5:

 1. De familie Plompen met een puntentotaal van 61
 2. De familie Broekhuizen met een puntentotaal van 60
 3. De familie Bolkenbaas met een puntentotaal van 58
 4. De familie Rohof met een puntentotaal van 56
 5. De familie Tijink met een puntentotaal van 54

(de oplettende lezer herkent waarschijnlijk in de winnaar van de 5e plek wel de eigenaar van deze site. Na al eerder aan een aantal puzzelritten te hebben meegedaan, zonder succes overigens, is het ditmaal gelukt om bij de eerste 5 te eindigen)

De 5 beschikbare prijzen waren ditmaal geen geldbedragen maar bestonden uit een aantal cadeau’s. Elke prijs was voorzien van een mooie Opkikker (een kikker als speelgoedknuffel). daarnaast waren er twee was-sets voor de auto, een thermoskan van Dacia, een gevarendriehoek van Dacia en een paraplu van Dacia.

overhandigen waardecheque

overhandigen waardecheque

Vervolgens was het tijd om het ingezamelde bedrag bekend te maken. Overigens moet er nog bij worden verteld dat de Stichting Opkikker mobiele telefoons inzameld die dan weer een klein geldbedrag opleveren. En dus gaven de deelnemers massal gehoor aan de oproep om oude danwel defecte mobieltjes mee te nemen omin te leveren.

Ook dit bedrag werd meegeteld in de opbrengst. De stichting kreeg uit handen van Joost de cheque uitgereikt; deze cheque had een waarde van maar liefst 1.431,50 euro. Dit bedrag komt volledig ten goed aan de stichting.

Uiteraard horen bij een dergelijke rit ook foto’s, De foto’s die ik heb gemaakt vind je hieronder.

De auto van de stichting Opkikker

De auto van de stichting Opkikker

Het eerste album laat de diversiteit aan Dacia’s zien die zijn komen opdagen. Zeker 23 Dacia’s heb ik geteld. De MCV, de Sandero, de Sandero Stepway en natuurlijk de Duster waren aanwezig. Zelfs een Logan Sedan was erbij. De dealerorganisatie van Munsterhuis was present met 2 auto’s; een Sandero en een Duster.

 

 

 

 

 

de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011 de dacia's tijdens de opkikker tocht 2011

Ook binnen was het erg gezellig. Met een grote groep (ruim 70 mensen) werd er deelgenomen aan deze tocht.

Dacia gezelligheid ten top tijdens de opkikker rit Dacia gezelligheid ten top tijdens de opkikker rit Dacia gezelligheid ten top tijdens de opkikker rit Dacia gezelligheid ten top tijdens de opkikker rit Dacia gezelligheid ten top tijdens de opkikker rit Dacia gezelligheid ten top tijdens de opkikker rit Dacia gezelligheid ten top tijdens de opkikker rit Dacia gezelligheid ten top tijdens de opkikker rit Dacia gezelligheid ten top tijdens de opkikker rit Dacia gezelligheid ten top tijdens de opkikker rit Dacia gezelligheid ten top tijdens de opkikker rit Dacia gezelligheid ten top tijdens de opkikker rit Dacia gezelligheid ten top tijdens de opkikker rit Dacia gezelligheid ten top tijdens de opkikker rit

Op een gegeven moment was het tijdstip aangebroken om te vertrekken. De route werd pas op moment van vertrek uitgedeeld. Een ieder kreeg even een korte uitleg en werd veel succes gewenst. (niet alle deelnemers staan hieronder aangezien ik zelf op een gegeven moment ook in de rij moest aansluiten).

de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit de Dacia's staan klaar voor de start van de opkikker rit

Nadat iedereen weer veilig gearriveerd was, werden de winnaars bekend gemaakt waarna er begonnen kon worden met het buffet.
Diverse warme en koude gerechten stonden klaar om verorberd te worden, hetgeen dan ook werd gedaan want het smaakte voortreffelijk.

gezamelijk eten na afloop van de opkikker rit gezamelijk eten na afloop van de opkikker rit gezamelijk eten na afloop van de opkikker rit gezamelijk eten na afloop van de opkikker rit gezamelijk eten na afloop van de opkikker rit gezamelijk eten na afloop van de opkikker rit gezamelijk eten na afloop van de opkikker rit gezamelijk eten na afloop van de opkikker rit

Bij deze wil ik dan graag, ook namens mijn gezin, de Dacia Club Nederland bedanken voor deze inzet om er een succes van te maken, de sponsoren wil ik graag bedanken voor de bijdrage aan de stichting Opkikker.


Reacties

2011, Ermelo, Opkikker-rit — Geen reacties

Geef een reactie