rooster-onder-de-motorkap“Onze” Dacia’s werden in het begin geleverd zonder enige vorm van interieur-filters. Dit betekende dat bladeren en stof bijvoorbeeld ongehinderd in onze auto konden doordringen. Al snel werden hier creative oplossingen voor gevonden. Het voorbeeld hieronder betreft een Logan MCV.

Als je de motorkap opent dan zie je onder de voorruit een tweetal rooster gemonteerd zitten. Onder deze roosters zit de opening die het vuil naar binnen leidt. Deze roosters zijn echter gemaakt van zeer grofmazig kunststof. Maar… als je daar bijvoorbeeld een panty overheen trekt dan houd je al een hele hoop vervuiling tegen.

De (bij voorkeur zwarte) panties moeten over de volledige breedte onder het rooster bij de voorruit aangebracht worden. Dat houdt alle blaadjes en andere rommel volledig tegen. De zwarte ’schroefjes’ links en rechts waarmee het roosters zijn vastgemaakt (het rooster bestaat uit twee delen) zijn geen échte schroefjes, maar een soort kunststof plugjes. Je kunt ze losmaken door de kern voorzichtig omhoog te wippen met een kleine schroevendraaier.

Als zowel het linker- als het rechter deel los is kun je ook de slang van ruitensproeier voorzichtig lostrekken. Na demontage van de roosters (eerst links en dan rechts, als je vóór de auto staat) deze in een panty-been friemelen. Het smalle deel van het rooster eerst gaat het makkelijkst.

Hierbij zijn wat extra handen als hulp welkom. Hierna de overtollige lengte afknippen. Dan de roosters weer monteren (eerst rechts, dan links) en het overschot aan panty onder het rooster vouwen (hierbij een gaatje knippen voor de ruitensproeierslang). Als het rooster gemonteerd is het gat voor de vuldop ruitensproeier maken: kleine knipjes erboven en het ovale gat onstaat vanzelf. Laat die vallende herfstblaadjes maar komen..!

Het resultaat kun je hieronder bewonderen:

luchtinlaat van de dacia beschermen met panties luchtinlaat van de dacia beschermen met panties luchtinlaat van de dacia beschermen met panties


Reacties

Dacia met panties — Geen reacties

Geef een reactie