cimg3898Tijdens de opening van de Eerste Dacia-store in Arnhem waren niet alleen de Pickup en de VAN-uitvoering van de MCV te zien, er was nog een nieuwtje dat echter wat minder opviel.

Peter van de Dacia store had gezorgd voor een nieuwe versie van het bagagerek voor in de MCV. Het officiële rek van Dacia moest aan de vloer worden vastgemaakt zowel aan de linker- als aan de rechterzijde. Hierdoor heb je twee stangen verticaal in de laadruimte staan die nuttige ruimte wegnemen aangezien deze niet strak tegen de achterbank aan staan. De versie die Peter echter mogelijk heeft gemaakt heeft dat nadeel niet. Dit nieuwe rek steunt namelijk op de kunststof raamomlijsting! Daarnaast trek je het vast met een “trekoog” vanaf de onderzijde van het rek naar de stalen pin waaraan de rugleuning vergrendeld wordt. Het prototype had nog een recht trekoog waardoor het precies voor de opening zat waarin het bagagescherm wordt geplaatst. Dit is echter opgelost bij de definitieve versie. Op de foto’s hieronder (vooral de close-ups) zie je nog het trekoog van het prototype trekoog1aangezien ik deze foto’s toen ter plekke heb gemaakt.  Zie de foto hiernaast voor het trekoog in de huidige versie. er is een extra uitsparing gemaakt waardoor het bagagescherm gewoon te plaatsen is (was ook niet mogelijk bij het originele scherm van Dacia).

Bij aankoop van het scherm wordt het in delen geleverd; de steunen aan de zijkant zul je zelf nog even moeten monteren; dit is een gevolg van het verpakken van het produkt.

Belangrijk: Het scherm is exclusief te koop bij de Eerste Dacia Store in Arnhem. De verkoopprijs is 145,00 euro inclusief BTW. Mocht het niet meer op voorraad zijn dan is het normaal gesproken met enkele dagen te leveren.Wil je nog meer informatie dan kun je kontakt opnemen met de Bochane Dacia dealer in Aenhem-Zuid.

(klik op een foto om deze te vergroten):

bagage-rek plaatsen in je dacia logan mcv bagage-rek plaatsen in je dacia logan mcv bagage-rek plaatsen in je dacia logan mcv bagage-rek plaatsen in je dacia logan mcv bagage-rek plaatsen in je dacia logan mcv bagage-rek plaatsen in je dacia logan mcv bagage-rek plaatsen in je dacia logan mcv bagage-rek plaatsen in je dacia logan mcv bagage-rek plaatsen in je dacia logan mcv bagage-rek plaatsen in je dacia logan mcv bagage-rek plaatsen in je dacia logan mcv

Hieronder volgt de handleiding voor het plaatsen van het rek:

(klik op een foto om deze te vergroten):

handleiding plaatsen bagage-rek in je dacia logan mcv handleiding plaatsen bagage-rek in je dacia logan mcv handleiding plaatsen bagage-rek in je dacia logan mcv handleiding plaatsen bagage-rek in je dacia logan mcv handleiding plaatsen bagage-rek in je dacia logan mcv handleiding plaatsen bagage-rek in je dacia logan mcv handleiding plaatsen bagage-rek in je dacia logan mcv handleiding plaatsen bagage-rek in je dacia logan mcv handleiding plaatsen bagage-rek in je dacia logan mcv handleiding plaatsen bagage-rek in je dacia logan mcv handleiding plaatsen bagage-rek in je dacia logan mcv


Reacties

Exclusief Bagagerek — 1 reactie

 1. Hallo Allemaal,

  Dit rek hebben we tegelijk met onze MCV 1.6 16V 7p gekocht bij Dacia Arnhem.
  De auto met rek werd precies voor onze vakantie naar Griekenland geleverd.
  Het rek moest ik nog wel zelf monteren. Maar met de duidelijke beschrijving, zoals hierboven, een fluitje van een cent.
  De bagage hebben we over de 4000km veilig kunnen vervoeren en gebruikt geen extra ruimte naar de bodem toe. Zoals bij het originele Dacia-rek. zodoende kon een deel van de tent in de voetruimte van de 6/7 zitplaatsen.
  Je kan zelfs de flap van het afdekscherm er in “opbergen”.

  Groetjes Harry

Geef een reactie