logan MCV van RonHieronder volgt het meegezonden verhaal van Ron:

Mijn MCV is van 2009. Dankzij een bedankje van de werkgever voor door mij jarenlang geleverde diensten was ik in staat om de nieuwe MCV helemaal aan te kleden zoals ik dat graag zou willen.

Vele ideeën heb ik via Gers site gekregen. Alle techniek is uitgevoerd door Marcel van der Loo van V.d.Loo-systemen. Marcel levert prima werk en supergoeie service.

Om de kinderen bezig te houden heb ik 4 hoofdsteunen met TFT-scherm laten inbouwen. Van de 4 schermen zijn er 2 met een DVD-speler, de andere 2 zijn “slaves”. Marcel heeft ’t zo gemaakt dat alle 4 kinderen naar dezelfde film kunnen kijken, maar het is ook mogelijk dat drie kinderen naar de ene filmp kijken en dat één kind apart naar een eigen filmpje kijkt. Geluid gaat uiteraard via draadloze koptelefoons.

twee beeldschermen in de dacia van Ron

Tevens is er op de middenconsole (zie foto) een aparte aansluiting voor video en geluid aangebracht, naast een extra stroompunt, voor een spelcomputer of andere videobron. Op die manier kun je ook een iPOD of iets dergelijks als extra videobron aansluiten. Met de schakelaar op de middenconsole kan geschakeld worden tussen de externe bron en de interne DVD-speler.

extra aansluitingen in de middenconsole

Voorin in het zekeringenkastje is een extra stroompunt zodat de voedingskabel van mijn navigatiesysteem niet voor mijn radio langs loopt:

extra stroompunt in het zekeringenkastje

Achterin bij de 3e zitrij is een extra stroompunt om een Nintendo DS of een MP3 speler aan te sluiten voor de kinderen die achterin zitten (mochten de batterijen op zijn).
extra stroompunt voor nintendo of mp3

Onze vier kinderen genieten volop van de voor hen ingebouwde luxe.Voor het rijgemak van de chauffeur (ik dus) is een Gold cruise control ingebouwd.

gold cruise control in de dacia logan mcv

Voor het parkeergemak heeft Marcel een park-assist ingebouwd. De sensors zijn netjes verzonken en in kleur gespoten in de achterbumper aangebracht. De nabijheid van het object wordt aangegeven door een geluidssignaal én door een rijtje LEDs die beiden achter de achteruitkijkspiegel zijn aangebracht. Tevens is er de mogelijkheid om het geluidsignaal uit te zetten, dat is handig als er een fiets op de trekhaak staat.

led's ten behoeve van achteruitrijden

 Tot slot zijn er nog daglicht-lampen aangebracht zodat je wat beter te zien bent op de weg zonder het extra stroomverbruik dat dimlicht zou kosten:
dagrijlampen op de MCV van Ron

 


Reacties

Extra luxe in je Dacia — 9 reacties

  1. Ziet er mooi uit Ron.

    Even een vraagje over die daglichtlampen. Zijn daglichtlampen nu hetzelfde als dimlicht? Of is het eigenlijk stadslicht? Is zoals jij ze hebt wettelijk toegestaan?
    Ik zie door de bomen ff het bos niet meer…

  2. Ziet er heel goed uit. Ik zelf wil ook DVD hoofdsteunen gaan plaatsen. Het is echter problematisch om deze te vinden waarbij de afstand van de palen op de correcte waarde kan worden ingesteld. De meeste zijn alleen instelbar tussen 13cm .. 19cm.

    In de MCV is deze paal afstand ~ 110m. (diameter paal =12mm). Zou je me kunnen vertellen welk type DVD hoofdsteun je hebt gebruikt ?

  3. Hoi, binnenkort wordt onze MCV geleverd. Ik heb reeds de LED dagrijdverlichting aangeschaft (€ 121,21) :wink: maar vind nu niet direct waar in Belgie (tegen Leuven) ik zo’n cruisecontrol kan vinden. Iemand enig idee?

  4. tsja, Ongetwijfeld zullen er in Belgie inbouwstations voor CruisControl zijn maar daar ben ik niet mee bekend. Zo vaak kom ik niet in Belgie en als ik er kom ben ik er meestal binnen anderhalf uur weer uit aan de Franse zijde… :D ( en bij terugkomstvan vakantie natuurlijk precies andersom..)

Geef een reactie