Een Dacia Logan MCV is een veelzijdige auto, dat weten de meesten onder ons ondertussen. De MCV wordt zelfs aangeboden via lease-maatschappijen. Als binnenkort de bestelversie op de Nederlandse markt zal worden gebracht zoals de verwachting is, dan is eigenlijk het hek van de dam. Dan kan zakelijk Nederland beschikken over een auto die eigenlijk geen concurrentie heeft.

1773Maar.. het is natuurlijk wel belangrijk al die ruimte op een nuttige maar ook veilige manier te gebruiken. Natuurlijk zijn er beroepsgroepen die alleen maar grote spullen mee nemen. Een andere groep die ik als voorbeeld neem zijn bijvoorbeeld service-monteurs, net als ik. Zelf moet ik dermate veel spullen meenemen dat zelfs een MCV te klein is, maar er zijn ook monteurs die hun spullen prima in een MCV kwijt kunnen.  Hiernaast staat een bestelversie afgebeeld, maar er zijn ook mogelijkheden voor de 5-zitter.

Zoekend op het internet, kwam ik de fabrikant SORTIMO tegen. Deze levert allerhande soorten interieur dat toepasbaar is voor nagenoeg de meeste auto’s. Sortimo ontwikkeld al meer dan 35 jaar inrichtingen voor bedrijfswagens. Om dit vol te houden, moet er natuurlijk kwaliteit worden geleverd. De inrichting is veelzijdig, lichtgewicht, sterk en natuurlijk veilig.

Van laden tot kasten, van koffers tot boxen, bijna alles is leverbaar. Het totaalprogramma is hier te vinden als PDF-bestand.

Voor de meest uiteenlopende doelgroepen zijn er oplossingen:

voor bijvoorbeeld:

  • elektriciens
  • lodgieters
  • schilders
  • tuinlieden
  • catering
  • koerierdiensten
  • servicedienst

enz, enz.

Maar het mooie is, dat er ook oplossingen zijn die heel goed in de Dacia Logan MCV passen.

Kijk maar eens naar de afbeelding hieronder:

dacia-sortimo2

dacia_mcv_einbau02_847d51a0832dacia_mcv_einbau03_290ad3cf5e1 

Zoals je ziet, past deze oplossing keurig onder het afdekscherm van de MCV. Zodoende kan de ruimte behoorlijk optimaal gebruikt worden.  De basis voor deze inrichting wordt gevormd door een veiligheidsvloer; deze bestaat uit 9 lagen, waterbestendig verlijmd scandinavisch berkenhout voorzien van een antislip toplaag. Deze is bestand tegen oliën, benzine en veel soorten chemicaliën. De inrichting wordt aan de vloer bevestigd en wordt niet doorgeboord voor montage aan de carrosserie.

Een ander mogelijkheid is de volgende:

indeling

Ik weet het; het is geen Dacia op de afbeelding. En officieel bestaat de hier getoonde inrichting (genaamd Multirack) nog niet voor de MCV. Maar gezien de overeenkomsten met de Kangoo zou dit alleen maar een kwestie van tijd hoeven zijn. Dit zal natuurlijk ook afhankelijk zijn van vragen uit de markt.

Op de Duitse Website (SORTIMO is van oorsprong Duits) is een PDF-bestand te downloaden. Hier staat op vermeld dat men daar men de dealer contact kan opnemen indien er belangstelling is voor dit systeem.

Hier in NL zal dat het dichtstbijzijnde verkooppunt zijn, en anders kun je kontakt opnemen met:

Sortimo Nederland B.V.
Nijverheidstraat 11
2861 GX Bergambacht
Telefoon: 0182-356060
Fax: 0182-356090
E-mail: info(at)sortimo.nl

De hier gebruikte foto’s zijn en blijven eigendom van Sortimo, en zijn gebruikt met toestemming van Mireille, afdeling marketing. Bij deze wil ik haar bedanken voor het beschikbaar stellen van het materiaal.


Reacties

Inrichting voor de MCV — Geen reacties

Geef een reactie