renaut-dacia-yav-10De MCV is een veelzijdige auto. Zo zagen we hem al als ziekenauto en als bestelauto (VAN), Nu komt hij er ook als kampeerauto-variant. Kamperen is de laatste jaren flink in prijs gestegen. Daarnaast rijden veel mensen het hele jaar een grote auto om in de vakantie de caravan te kunnen trekken. Maar er gloort licht aan de horizon! De Duitse specialist Hymer heeft zich namelijk ontfermt over de Logan MCV.  Met een kampeerauto met de naam LOGAN Young Activity Van III Brengt Hymer een variant op de markt die we nog niet veel zien. De bedoeling is overigens dat deze in het voorjaar van 2010 op de markt komt, te beginnen in Duitsland. Op het dak van de MCV bevindt zich een opvouwbare tent. samen met de ruimte achterin de MCV kunnen hierin vier personen overnachten; 2 volwassenen in de daktent en 2 kinderen in de auto. Deze daktent kan 80 cm hooggeklapt worden waardoor een riante binnenruimte ontstaat  met een lengte van 2 meter en een breedte van 1,37 meter.  Via een luik in  het dak is de daktent van binnenuit te bereiken.   Voorzien van diverse extra tassen als opbergruimte, bergruimte boven de wielkasten, een eigen koeler, gasfornuisje, watertank, is deze nieuwe kampeerauto toch best compleet. Voor dit model heeft Hymer de 1.6L met 90 PK gebruikt.

Het hier getoonde model staat op de caravan Salon in Dusseldorf die tot 6 september gehouden wordt. En zonder twijfel is dit de meest in het oog springende creatie en tegelijk ook de meest onverwachte creatie.  De Logan-serie lijkt geboren voor het succes. De sedan, de MCV, de Sandero, de Pickup en de VAN vinden bijna overal ter wereld gretig aftrek. Daar komt nu dus een camper bij. Weliswaar niet van origine uit de Dacia-fabrieken, maar het kon wel eens een schot in de roos zijn.

Het is het resultaat van een samenwerking tussen Hymer en Dacia. Officieel gepresenteerd als studiemodel, ontving het model zulke goed en leuke reacties van het aanwezige publiek dat dat bijna een garantie is voor het slagen van deze versie. Hymer staat bekend om de kwaliteit die zij levert. De afgebeelde versie zou net geen 20.000 euro gaan kosten.. Daarnaast wordt er gedacht aan een “instap”-model voor rond de 15.000 euro.

Hieronder volgen een aantal foto’s:

kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeer-dacia-logan-mcv (13) kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv kampeerauto met als basis de dacia logan mcv


Reacties

Kampeer-Dacia — 2 reacties

Geef een reactie