imagegenAl in een eerder stadium heb ik verlichting aangebracht boven de 2e zitrij aangezien deze standaard niet aanwezig is bij een 5 zitter. Vervolgens heb ik die gewijzigd in armaturen van een Renault Laguna. Op de tweede foto hieronder kun je zien dat de standaard verlichting een beetje gelig licht verspreid. Dit licht vond ik echter niet voldoende dus heb ik het vervangen door Led’s.

Na even zoeken vond ik passende LED-verlichting van het merk Autostyle. De Led’s zijn gemonteerd op een printplaatje en zijn er in 4 uitvoeringen:

  • type EU 6501, 16 led’s in een raster van 4 x 4, afmeting 35 x 35mm;
  • type EU 6502, 20 led’s in een raster van 4 x 5, afmeting 35 x 50 mm;
  • type EU 6503, 24 led’s in een raster van 4 x 6, afmeting 35 x 65 mm;
  • type EU 6504, 12 led’s in een raster van 2 x 6, afmeting 60 x 20 mm.

de prijs is ongeacht de uitvoering 19,95 euro. Als je een hierboven genoemde led aanschaft, dan wordt deze geleverd met 5 verschillende adapters waardoor ze in nagenoeg elke auto toepasbaar zijn. Led’s hebben een aantal voordelen t.o.v. een conventionele lamp:

  • veel langere levenduur;
  • minder stroom-opname;
  • worden niet warm;
  • schokbestendig.

De led wordt netjes in een verpakking geleverd. Hierin zitten ook de adapters en een stukje dubbelzijdige tape verpakt. Montage is zeer simpel. Je verwijdert de originele lamp, vergelijkt deze even met de meegeleverde adapters en kies dan de juiste versie. Deze adapter is aan 1 zijde voorzien van een soort dummy-lamp; een soortgelijke lamp als die je net verwijderd hebt maar dan zonder gloeidraad. In plaats van de gloeidraad zijn er twee draden gesoldeerd waaraan een stekkertje zit. Dit stekkertje past dan weer op de led. De print met daarop de led’s is vrij dun waardoor deze eigenlijk altijd wel in het armatuur past. Ik denk dat de foto’s hieronder wel duidelijk genoeg zijn…

led binnenverlichting in de dacia logan mcv led binnenverlichting in de dacia logan mcv led binnenverlichting in de dacia logan mcv led binnenverlichting in de dacia logan mcv led binnenverlichting in de dacia logan mcv led binnenverlichting in de dacia logan mcv led binnenverlichting in de dacia logan mcv led binnenverlichting in de dacia logan mcv led binnenverlichting in de dacia logan mcv led binnenverlichting in de dacia logan mcv led binnenverlichting in de dacia logan mcv led binnenverlichting in de dacia logan mcv led binnenverlichting in de dacia logan mcv


Reacties

LED – binnenverlichting — 1 reactie

Geef een reactie