cimg3160Het originele armatuur in de laadruimte bij een 5-zitter geeft niet zoveel licht. Natuurlijk zou je er een lampje in kunnen zetten met een hoger vermogen zodat deze meer licht geeft maar het stroomverbruik stijgt dan ook. Een andere oplossing is het plaatsen van LED’s.  Ik vond bij diverse bedrijven echter geen passende LED’s. Ik besloot dus om zelf maar iets in elkaar te zetten. Bij een el;ectronica-zaak heb ik een print, witte extreem heldere LED’s en weerstanden gekocht. Deze LED’s heb ik per 3 in serie geschakeld met een weerstand. Een en ander heb ik op de print geslodeerd. Deze print heb ik van te voren op maat gemaakt zodat deze in het originele armatuur past nadat het gewone lampje verwijderd is. De bedrading van het printje kan je door de behuizing naar buiten steken aan de connector-zijde. Vervolgens heb ik deze draden gesoldeerd op de bestaande aansluitingen zodat ik de originele stekker weer kon plaatsen. Daarna was het weer een kwestie van aansluiten en weer terugplaatsen in de bekleding. Zie het foto-album hieronder voor meer info:


Reacties

LED – in de laadruimte — 2 reacties

  1. Deze verlichting is gemaakt met “brite white” Led’s. Deze stralen dus wit licht uit. De blauwige gloed wordt veroorzaakt door het beschermglaasje.

Geef een reactie