Wie zijn of haar MCV al eens goed nader heeft bekeken, heeft naar alle waarschijnlijkheid gezien dat het originele zwarte gaas in de bumper wel grote gaten heeft. Dit geld voor zowel het deel links en rechts van het logo alsook het deel onder de kentekenplaat.

Door deze gaten kunnen er redelijk grote stenen naar binnen komen die bijvoorbeeld de lamellen van de radiator kunnen beschadigen.

Om dit probleem te verhelpen heb ik hier een oplossing voor gezocht. Bij een auto speciaalzaak (hier: de ATU) heb ik gaas gekocht dat vooral gebruikt wordt bij het tunen. In die gevallen wordt het vaak in de plaats van origineel grilwerk gezet.

Ik heb het echter achter (of zo je wilt: aan de binnenzijde van) de bumper gemonteerd.

Eerst heb ik het gaas vast gezet met ty-raps (kunststof draadbinders), daarna op maat geknipt en afgekit zodat het vast blijft zitten.

Hieronder staan een aantal foto’s die dit weergeven:

Opmerking:

Het verwijderen van de bumper is een eenvoudige klus. Houd er rekening mee dat de bumper en grille samen uit 1 deel gemaakt zijn. De grille kent 4 boutjes aan de bovenzijde; de bumper heeft 5 boutjes aan de onderzijde EN en elke wielkast zit een boutje verborgen achter de beplating! Maar let op: de boutjes kunnen goed vastzitten, zeker als ze nog niet eerder zijn losgeweest. en hoewel je ze verwijderd met een torx-schroevendraaier zijn ze niet van het stevigste materiaal gemaakt dus bestaat de mogelijk van het “doldraaien” van de kop. Indien je merkt dat de boutjes goed vastzitten, spuit er dan eerst wat kruipolie op en laat dit een nachtje inweken!


Reacties

Racegaas in voorbumper — Geen reacties

Geef een reactie