cimg40391Na gewone schermpjes geprobeerd te hebben had ik besloten om de schermen van Solarplexius te bestellen. Ze beweren een pasklare set kunststof schermen te kunnen leveren voor de MCV. Omdat de officiële site bij het bestellen de nederlandse NAW-gegevens niet goed herkend heb ik een mailtje gestuurd naar de duitse leverancier. Deze hebben de mail met gegevens doorgestuurd naar Zweden waar de fabrikant zit. Een dag later kreeg ik een PDF-bestand met de rekening. Na ontvangst zou de set geproduceerd worden en worden verstuurd. Dus geld overgemaakt en wachten dus. een internationale overboeking duurt altijd een paar dagen, dan produktie en verzending…

dit alles heeft bij mij 10 dagen geduurd voordat ik ze binnen kreeg. En natuurlijk kon ik niet wachten dus direct naar de MCV om te proberen. Na het openen van de verpakking komen er 6 schermen te voorschijn die voorzien zijn van een beschermende folie die verwijderd moet worden.

Grote voordeel van deze set is dat het “voorzetramen” zijn, je kunt bijvoorbeeld s’ winters deze set verwijderen. Het materiaal is zeer buigzaam waardoor het makkelijk te plaatsen is. Bij het plaatsen moet er wel op gelet worden dat alles schoon is.

Deze set is keurig geleverd, echter heeft de fabriek wel een foutje gemaakt; ze hebben namelijk voorzetramen voor de 7-zitter geleverd ipv de 5-zitter. Dit betekent dat er per raam een drietal uitsparingen zijn die niet nodig zijn.

Ik heb per mail contact opgenomen met de leverancier in Duitsland; ik heb ook maar direct een foto meegestuurd van de verkeerde schermen. De leverancier heb ik gevraagd om met een voorstel te komen hoe we de schermen konden wisselen. een dag later een reactie terug gehad; Inderdaad zijn de verkeerde schermen geleverd ondanks expliciete omschrijving naar de fabriek toe.

Resultaat: Er worden mij vanuit Zweden zo snel mogelijk nieuwe voorzetramen opgestuurd. De huidige (verkeerde) ramen kan ik houden omdat terugsturen te lastig is en te veel moeite kost.
Met andere woorden: Deze leverancier levert gewoon keurig werk!

Ik heb na het plaatsen maar meteen een rondje “off road” gedaan om te kijken of de schermen klapperen.. dus niet..

De officiele website vind je hier: http://www.solarplexius.com/startseite.aspx

Echter, via het tabblad bestellung kom je niet veel verder omdat het daar gebruikte systeem niet de NL-postcode herkent en dus een foutmelding geeft.

Maar als je een email stuurt naar solarplexius@gmx.de dan gaat het wel goed. Van daaruit sturen ze dan jouw mailtje door naar de fabrikant. (mailtje sturen in duits of engels)

De volgende gegevens hebben ze nodig:

– jouw adresgegevens voor zowel de rekening en uiteraard het versturen van het produkt;
– even duidelijk aangeven of je een 5-zitter of een 7-zitter hebt;
– een telefoonnummer (wordt als klantnummer gebruikt);
– en uiteraard je emailadres, maar dat kunnen ze al zien aan de hand van het mailtje dat je stuurt.

nadat je het mailtje verstuurd hebt en ontvangen is in Duitsland, wordt deze doorgestuurd naar de fabrikant. Deze stuurt je dan een mailtje terug met de rekening als PDF-bijlage.

Deze rekening (van 162,00 euro; dit is inclusief btw en verzendkosten) dient eerst voldaan te worden; na ontvangst worden de voorzetramen geproduceerd en dan verstuurd.

Deze betaling betreft een betaling naar het Buitenland en moet dus voorzien zijn van een IBAN-nummer. Het lijkt veel werk maar het valt heel erg mee.

Hieronder vind je diverse foto’s: (let ook op het bijschrift)

 

 Opmerking: Deze schermen bevallen mij zeer goed. Echter omdat het kunststof schermen zijn, trekt dit ook stof aan. Dit moet dan ook wel eens schoongemaakt worden.
 
 
 
 
 
 

 


Reacties

Zonneschermen — 2 reacties

Geef een reactie